Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

уторак, 2. октобар 2012.

Lazić: "Način na koji se predstavljamo nije dobar za Zvezdu i sramota je za klub"

Večerašnji poraz u Zadru, trener Zvezde okarakterisao kao svoj najveći neuspeh, nazivajući ''sramotnim'' način na koji je njegov tim predstavio klub čije boje brani. Ipak, i dalje veruje da Zvezda može da ostvari ciljeve postavljene pred start sezone.
 Trener Crvene zvezde Milivoje Lazić rekao je posle poraza od Zadra 98:81 u drugom kolu Jadranske lige da način na koji on i njegovi košarkaši predstavljaju klub nije dobar i da je to sramota.

 "Ovo je moj veliki neuspeh, jer nisam uspeo da izvučem od svojih igrača na terenu ono što pružaju na treningu. Dobro smo se pripremili, ništa nismo prepustili slučaju i baš zato je ovo moj najveći poraz. Način na koji se predstavljamo nije dobar za Zvezdu i sramota je za klub", rekao je Lazić, a preneli su hrvatski mediji.

Lazić je kazao da nije očekivao dva poraza u prve dve utakmice u sezoni i dodao da ekipa ne vredi na papiru nego na terenu.

"Nismo očekivali dva poraza u prve dve utakmice, ali ništa bolje nismo ni zaslužili. Jedna ekipa ne vredi na papiru, ona vredi na terenu. Kada igrate tako da ste spremni da poginete za svoj klub, grad, navijače, onda možete da očekujete pobedu, a Zadar je tako igrao", kazao je on.

Lazić je, ipak, ocenio da Crvena zvezda ima kvalitet da napadne titule u Evropi, u regionalnom i domaćem takmičenju.

"Mi, ipak, imamo osam novih igrača, a oni koji su ostali nisu bili u prvom planu. Sigurno je da imamo kvalitet da napadamo titule, kako u Evropi tako i u ovom prvenstvu. Teško je u prvim utakmicama dostići nivo sportske forme koji želimo. One se dobijaju na snagu. Forma dolazi posle velikog broja napadačkih skokova, krvi na terenu", kazao je trener crveno-belih.

Trener Zadra Ante Nazor kazao je da se plašio Zvezde, ali da je njegov tim uspeo da iskontroliše skok i unutrašnju igru protivnika.

"Ovo je bila mobilisana Zvezda koja je došla da pobedi i bojao sam je se. Nama je bilo važno da iskontrolišemo skok i sprečimo unutrašnju igru protivnika. U velikom procentu mislim da smo to i uspeli. Izgledali smo kao tim i to me jako raduje. I dalje imamo prostor za napredak", rekao je Nazor.

Нема коментара:

Постави коментар