Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

уторак, 2. октобар 2012.

ZVEZDA DEMOLIRANA U SPLITU!

Košarkaši Crvene zvezde DIVA su večeras u Splitu, pa blago je rečeno prikazali očajnu i žalosnu partiju. S obzirom na ogromna ulaganja crveno-beli na terenu prikazuju razmaženost i veliku nedisciplinu.  Posle iznenađujućeg poraza od Splita, crveno-beli su doživeli još jedan, ovoga puta sraman poraz od Zadra - 98:81 (22:23, 30:21, 24:12, 22:25)!
 Šta reći posle ovakve utakmice? Odbrana tima Milivoja Lazića bila je ispod svakog nivoa u ovom meču. Prebrzo su košarkaši crveno-belih ulazili u probleme sa bonusom na početku svake deonice, što su i te kako raspucani košarkaši Zadra maksimalno koristili. Još jedna bitna stvar bila je protiv Zvezde, skok, kako defanzivni tako i ofanzivni, gde su Zadrani potpuno dominirali u odnosu na centre srpskog tima.

Zvezda se držala samo u prvoj deonici. Savović je otvorio duel sa četiri poena (4:4), a potom Moris Almond i Igor Rakočević sa nekoliko svojih šuteva održavali su pozitivan ishod (15:15). Na posletku prvih 10 minuta 23:22 za Zvezdu. Međutim, sve je krenulo nizbrdo u drugoj četvrtini. Goran Vrbanc je poput Ivana Mimice (igrač utakmice protiv Splita, prim.aut.) bio nezaustavljiv za odbranu Beograđana, postigao 18 poena u prvom poluvremenu, a kada su u nastavku u "štos" ušli Bariša Krasić, te Amerikanac Trevis, sve je naslućivalo katastrofu.

Prednost je rasla iz minuta u minut, tačnije, iz sekunde u sekund, a nemoćna Zvezda nije imala snage za preokret. Odnosno, dovoljno raspoloženog igrača koji bi mogao, i umeo da povede ekipu.

Kada je Prostran trojkom "overio" treću deonicu, dovevši Zadrane na maksimalnih 20 razlike (76:56), naslućivao se potpuni debakl srpskog predstavnika. Poslednja deonica donela je nekoliko laganih poena Zvezde, Zadarni su se opustili i dozvolili rivalu da smanji na minus 11 - 81:70. Međutim, ni u jednom momentu nisu dozvolili crveno-belima da ozbiljnije ugroze pobedu. Zadar je maksimalno kontrolisao utakmicu i na kraju "poštedeo" Zvezdu "stotke".

U svakom slučaju, u Zvezdi pod hitno nešto mora da se menja. Odbrana deluje amaterski nakon poraza u prve dve utakmice, a nema ni konstantnosti u napadačkim akcijama. Vremena za ispravke je sve manje, a Crvenu zvezdu u naredna dva kola očekuju još teže utakmice - protiv ljubljanske Olimpije u "Pioniru", kao i gostovanje prvom favoritu takmičenja, Cedeviti!

Нема коментара:

Постави коментар